Terhesség és Magzatfejlődés

A terhesség 3 szemesztere, magzatfejlődés, a terhes nő, a kismama és a szülés.

A terhesség akkor kezdődik, amikor egy ondósejt megtermékenyíti a petesejtet. Amennyiben egy egészséges házaspár védekezés nélkül éli szexuális életét, a fogamzásnak egy átlagos hónapban 25% az esélye.

TerhességA legtöbb nő számára a terhesség első jele az elmaradó menses, de vannak más jelzések is, mint például az emlő érzékenysége, a hányinger, más ételek és italok kívánása, gyakoribb vizelési inger, fémes íz a szájban, fáradékonyság, több hüvelyváladék, érzelmi hullámzások.
A terhesség tényét a háziorvos vagy nőgyógyász által végzett vizsgálattal, illetve otthon is elvégezhető terhességi teszttel erősíthetjük meg. Az összes gyorsteszt kimutatja a terhességi hormon, a humán chorio gonadotropin (HeG) jelenlétét a vizeletben, de csak az elmaradt menstruáció napja után egy héttel.

Amennyiben az eredmény pozitív, akkor kiszámíthatja, hogy mikorra várható a baba, az utolsó havi vérzés első napjától számítva 280 nap, azaz 40 hét múlva. Mindenképpen fel kell keresnie a terhesrendelést, ahol a szükséges vizsgálatokról kap tájékoztatást.
A fogamzás illetve a magzati fejlődés első szakasza összetett események, tehát akkor
is történhet valami nemkívánatos dolog, ha mindent a szakkönyvek szerint csinál.
A terhességek mintegy 20%-a spontán vetéléssel végződik, általában az első 13 hétben.
Ezek közül legtöbb véletlen fejlődési rendellenesség következménye, mindazon által
az érintett kismama újra teherbe tud esni, és ki tud hordani egy egészséges magzatot.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
A csecsemők táplálása
Tej és anyatej. Higénia és táplálkozás.
A tápanyagokról és az étvágyról.

A terhesség első 3 hónapja

Kisbaba terhességAz orvosok általában 3 trimeszterre osztják fel a terhesség teljes idejét. Ennek megfelelően 1 trimeszter 13 hétből áll. A fogamzás után hat héttel a méh akkorára nő, mint egy kisebb őszibarack, és akkorra már kifejlődik az embrió feje, törzse, végtagkezdeményei, illetve a gerincvelő és az agy kezdetleges formája. Ezt a testi fejlődést létrehozó hormonális változások és energiafelhasználás hatására lehet, hogy a kismama elfárad, érzékennyé válik, legyengül, gyakran van hányingere.

Vigyáznia kell magára, mivel a helytelen táplálkozás az alváshiány és a növekvő energiafelhasználás a magzat fejlődésével még jobban kimeríti. A nyolcadik héten az emlők megduzzadnak, és még érzékenyebbé válnak. A tizedik héten a fogíny duzzad meg, ami fontossá teszi a száj- és
fogápolást.
A terhesség első néhány hete a legkritikusabb, így ilyenkor nagyon fontos, hogy az anya megtegyen mindent a magzat védelméért és fejlődéséért. Ez azt jelenti, hogy hagyja abba a dohányzást és minden, nem létfontosságú gyógyszer szedését, táplálkozzon egészségesen, ne fogyasszon alkoholt és kerülje el a stresszt.

A terhesség második 3 hónapja

A 12-13. héten a terhes nő dereka vastagodni kezd, a reggeli rosszullétek elmúltával jobb a közérzete, és már nem annyira fáradt. Most azonban más, kisebb problémák jelentkeznek. A terhesség 16. hetére a magzat összes szervrendszere kifejlőik, a hátra lévő időben már csak növekszik. A második trimeszter elején kb. 7,5 cm, a végére 35 cm hosszúra nő. Ilyenkor a terhes nő hasa láthatóan kidomborodik, a szív- és tüdőműködése 50 %-kal erősebb a szokásosnál, amitől jobban izzad. Mivel az egyre gyorsabban fejlődő magzat súlya állandóan nyomja a húgyhólyagot, sűrűbben jelentkezik vizelési inger, a gyomor összenyomódik, ezért a kismamának gyakrabban és kevesebbet kell ennie.

A terhesség 18. hete körül érzékelhető a magzatmozgás, leginkább akkor amikor az anya pihen. A felgyorsult anyagcsere, a vizelési inger, az éjszakai izzadás és a magzatmozgás álmatlanságot eredményezhet. Ennek leküzdése érdekében célszerű, ha könnyű, vékony hálóinget hord az anyuka és lefekvés előtt ne egyen túl sokat. Napközben laza, kényelmes öltözéket viseljen, az emlő megnagyobbodása és a bordaív kiszélesedése miatt nagyobb méretű melltartóra van szüksége.
A második trimeszter végén az orvos vagy a szülésznő meg tudja hallgatni a magzat szívhangjait megfelelő műszer segítségéve!.

A harmadik trimeszter

A has növekedése miatt fontos a helyes testtartás a hátfájás elkerülése érdekében. A várandós nő, amikor csak tud, pihenjen, táplálkozzon egészségesen és aludjon annyit, amennyire a szervezetének szüksége van.
A 32. hétre a magzat már elfoglalja a születési pozíciót, azaz fejjel lefelé fordul, és így
is marad egészen a szülésig. Az első baba a 36. hétre leereszkedik a medencemenetbe, ami az anyánál megkönnyíti a légzést, és enyhíti az addigi emésztési problémákat.

A súlynövekedés mértéke egyénenként és minden terhességnél különbözik. A 11 kg-os átlag az ideális, de néhány kg-os eltérés az ésszerű határokon belül elfogadható. A terhesség alatt nem egyenletes a súlynövekedés sebessége. Az első trimeszterben lassú, a 24. és 32. hét között fokozatosan növekszik,
végül alábbhagy.
A súlyfölösleget a méh, a méhlepény és a testfolyadékok, a nagyobb emlő és a vér térfogatának megnövekedése, a szoptatás érdekében lerakódó zsír és a magzat súlya teszik ki. A terhesség alatt csak rendkívüli esetben javasolt diéta, az is csak orvos vagy táplálkozási szakember szigorú felügyelete mellett. A túl gyors testsúlygyarapodás legjobb ellenszere a testmozgás.

Az elvékonyodó, száraz bőr és a gyors testsúlynövekedés terhességi bőrcsíkokat okozhat, de ezek a szülés után elmúlnak.

Testmozgás a terhesség alatt

Terhesség testmozgásAmennyiben az anya a terhesség előtt rendszeresen tornázott, akkor nincs semmi oka arra, hogy ezt abbahagyja. Tény, hogy a jó fizikai kondícióban lévő nők könnyebben szülnek, a szülés után hamarabb nyerik vissza a régi formájukat. Azonban nem mindenfajta sport ajánlható. Ideális a szabad levegőn végzett testmozgás, mint amilyen a tempós séta, kerékpározás, úszás. A terhes nőnek kerülnie kell a hirtelen nagy erőkifejtést követelő sportokat, különösen a terhesség utolsó szakaszában.

Mértékletes testmozgásra kell törekednie, hiszen ízületei érzékenyebbek, hajlamosabbak a húzódásra. Súlytöbbletet kell hordozniuk, miközben a hormonális változások következtében az ínszalagok is meglazulnak. Ezért a terhesség alatt, különösen az utolsó hónapokban az ideális sport az úszás vagy a vízi aerobik. A jóga a későbbi időszakban is jótékony hatású a test rugalmas és feszes marad, segíti a relaxációt és a helyes légzést.
Az utolsó trimeszterben hasznos lehet, ha a kismama eljár egy szülés-előkészítő tanfolyamra, ahol megtanítják bizonyos gyakorlatokra, amelyekkel minimálisra csökkenthető a szülési fájdalom.

Szülés előkészületek és szülés megindulás

Terhesség szülésA legtöbb nő kórházban hozza világra gyermekét, de növekszik azoknak a számuk is, akik az otthoni szülést választják. A szülés várható napja előtt két héttel készítsen elő mindent, mert ez csak egy becsült időpont, a szülés megindulhat ennél korábban vagy később is. A legfontosabb dolgok, mellvédő, egészségügyi betét, bébi ruhák és pelenkák, ha kórházban szül, akkor csomagoljon be fehérneműt, hálóruhát. A partnere legyen elérhető, hogy azonnal értesíteni lehessen, amint megkezdődik a szülés.

A szülés általában a 39-41. héten indul meg. A szülés azonnali kezdetének előjelei, a kocsonyás állagú, vércsíkokat tartalmazó nyálka ürül a hüvelyből, ami a terhesség alatt elzárta a méhszájat, a magzatburok megreped, így a magzatvíz szivárog. További jel a tompa hátfájás.
A szülésnek három szakasza van, az első a tágulási szakasz, amikor a méhszáj kitágul, majd a magzat kibújása a szülőcsatornán át és a méhlepény, a placenta megszületése.

Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálék kiegészítők mellett, és rendelne.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Ferulant és Ovant, termékenység

A Ferulant és Ovant kapszulák Ára
Ferulant Kapszula, 60 db 8.600 Ft
Ovant Kapszula, 60 db 8.600 Ft
Ovant-Baba Terhesvitamin, 60 db 2.821 Ft
Ferulant Ovant Összehasonlítás

Vélemények a Termékekről

Majláth Kinga, Győr
A férjemmel együtt fogyasztottuk mind a két kapszulát. Nem kellett sokat várnunk a pozitív eredményre. Megjegyzem ugyanakkor azt is, hogy sokat változtattunk az életmódunkon, például mind a ketten leraktuk a cigit, illetve odafigyeltünk arra is, hogy milyen ételeket veszünk. Úgy gondolom, hogy a Ferulnat és az Ovant a legnagyszerűbb hazai termékenység javító természetes összetevők.
Kárpáti Csillag, Szekszárd
Felborult a hormon háztartásom, mely korábban is gondokat okozott. Amikor párommal a gyermekünket terveztük, újra gondot jelentett a nem kiegyensúlyozott hormontermelésem, melyről orvosom is tájékoztatott. Elkezdtem az Ovant kapszulát szedni 3 x 1 darabot, kb 4 hónapig használtam, amíg sikerült teherbe esnem. Nagyon örültünk neki mind a ketten. Neked is javaslom, ha ilyen eredetű problémák miatt nem sikerül a baba.
Mágoriné Tünde, Kecskemét
Orvosunk ajánlotta a férjemnek spermium serkentő szerként a Ferulantot, mivel korábban kiderült, hogy termékenységi zavarai miatt nem jön a baba. 1,5 hónapig használta a Ferulantot, utána estem teherbe. Mindenkinek tudom ajánlani a kapszulát, rosszat semmiképpen nem okoz. Érdemes abbahagyni minden káros szenvedélyt és a feldolgozott vegyszeres élelmiszereket is. Legalább is mi ezt tettük.
Még több Vélemény a Termékekről
Ha ide kattint, még több véleményt olvashat a Ferulant és Ovant kapszulákról.

Biomax Szállítási Idő

PayU Vásárlói tájékoztató


VISZONTELADÓKNAK »
Jelentkezzen viszonteladónak itt!
2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.